• Advies op maat
  • Ruime voorraad
  • Uitgebreide garantiemogelijkheden
 
Dit zijn de beste pick-up-bedrijfswagens in 2022
Inhoud

Dit zijn de beste pick-up-bedrijfswagens in 2022

Sander
Door Sander in Aankoopadvies op 26  januari 2022
Bij bedrijfswagens denk je misschien niet meteen aan een pick-up, maar het zijn juist fantastische bestelauto's! Om specifieker te zijn: een bestelauto met een open laadbak, waarvan de overgebleven laadruimte minimaal twee keer de lengte van de cabine is. De pick-up is populair als bedrijfswagen, want als je 'm zakelijk rijdt, betaal je geen BPM bij aanschaf, is de bijtelling laag, is de wegenbelasting een stuk minder en valt ook de verzekeringspremie veel lager uit.

Wat is een pick-up en wanneer is het een goede bedrijfswagen?

Een pick-up is een 'Amerikaans werkpaard': die grote wagens met open laadbak, een opvallende verschijning en vaak een flink geluid. De pick-up wint als bedrijfswagen aan terrein, want je hebt veel meer zitplaats dan in een bestelbus, je hebt meer dan genoeg laadruimte en de markante verschijning is dankzij de fiscale voordelen ineens veel betaalbaarder.

Pick-up-merken en -modellen

Dé pick-up-merken in Noord-Amerika, waar de modellen erg populair zijn:
  • Chevrolet
  • Dodge
  • Ford
  • Lincoln
  • Nissan
  • Toyota
  • Cadillac
  • Honda
Wat pick-up-modellen:
  • Toyota Hilux
  • Ford Ranger
  • Nissan Navara
  • Land Rover Defender pickup
  • Dodge RAM 1500
  • Mercedes-Benz X-Klasse 350d 4Matic
En door naar de vijf beste pick-up-bedrijfswagens in 2022.

De onverwoestbare Toyota Hilux is de beste pick-up-bedrijfswagen in 2022

De Hilux is een werk- en paradepaard. Veelgehoorde uitgesproken over de Hilux: 'onverwoestbaar', 'ultieme pick-up-bedrijfswagen', 'gemaakt om te werken', 'ijzersterk'. Met een trekcapaciteit tot maar liefst 3.500 kilogram en een enorme carrosseriestijfheid, een laadbaklengte tot maximaal 1.645 mm — erg lang — en een uitgebreid Safety Sense-pakket is de Hilux een echte topper. Wil je de pick-up-bedrijfswagen gebruiken op ruig terrein? De neus is zo vormgegeven dat je met gemak enorme hellingen beklimt zonder vast te zitten met de voorbumper.

Mitsubishi L200: de pick-up-bedrijfswagen met prachtige prestaties

De Mitsubishi L200 is een praktisch 'bakbeest'. Hij is niet alleen snel — het laadvermogen is ook nog eens enorm. Met 1.000 kg lading kan je heel wat meenemen. Nog meer te vervoeren? Geen probleem, met 3.100 kg aan trekvermogen neem je een flinke en gevulde aanhanger mee. Ook aan veiligheid geen gebrek: Blind Spot Warning met Lane Change Assist-functie en Rear Cross Traffic Alert waarschuwen je als er voertuigen (die je door dode hoeken minder goed ziet) naderen. Zelfs tegen een paaltje rijden is lastig, want het Unintended Misacceleration Mitigation System detecteert obstakels in je rijrichting als je vertrekt of achteruitrijdt. Het onderstel is stevig en gemaakt om een lang leven te hebben.

Nissan Navara: het luxe werkpaard onder de pick-up-bedrijfswagens

Hoewel Nissan in Europa met de productie van de Navara is gestopt, is het een erg populaire pick-up als bedrijfswagen. De fabriek waar de pick-up van de band rolt, sloot eind 2021 de deuren. Nissan zoekt naar een doorstart, maar tot die tijd is er nog het aanbod tweedehands Navara's. Deze bedrijfswagen met een maatje meer is een luxe werkpaard met een flinke trekkracht. Hoewel het echt een bedrijfswagen is, lever je niet in op comfort. De Navara is compleet, multi-inzetbaar en echt heel veel auto voor het geld. De diesel is pittig en zuinig, het dashboard is gebruiksvriendelijk door de grote knoppen en het Connect-systeem voorziet je van alle digitale gemakken.

De Dodge RAM 1500 is een ideale pick-up-bedrijfswagen — hij kan alles

De Dodge RAM is misschien wel de bekendste pick-up. Niet voor niets: de pick-up-bedrijfswagen ziet er imponerend uit, is ongekend populair en kan zo ongeveer alles. In de RAM is het goed vertoeven: een mooi interieur, een gebruiksvriendelijk infotainmentsysteem en comfortabel kilometers maken. Wil je een bedrijfswagen om vaak mee de stad in te gaan? Dan is een bestelbus een betere optie, want de RAM is een dorstig type. Vaak te vinden op ruw terrein en regelmatig een zware aanhanger op sleeptouw? Dan is de RAM de ideale pick-up-bedrijfswagen.

Een ding dat de RAM wel kan, maar waar hij niet voor in de wieg is gelegd: heel hard rijden. Daar heb je op de Nederlandse snelwegen geen last van, want 120 kilometer per uur haalt-ie met gemak. Ga je harder dan 140 km/u, dan lever je in op comfort.

Met de pick-up-bedrijfswagen Mercedes-Benz X-Klasse 350d 4Matic ben je de koning te rijk

De Mercedes-Benz X-Klasse 350d 4Matic is op zijn zachtst gezegd geen kleine jongen en het moet gezegd: dat merk je dus ook. Het sturen is zwaarder dan in een Twingo en je staat ook vaker bij de pomp. Dan heb je ook vrijwel alle kritiekpunten gehad. Deze pick-up-bedrijfswagen van Mercedes geeft je ook echt hét Mercedes-gevoel: compleet, mooi, sterk en stoer.

Beste pick-up-truck kopen?

Of je nu op zoek bent naar een betaalbare pick-up en meer informatie wil over de fiscale voordelen of wil ontdekken welke van de pick-up-modellen het beste bij jou en je wensen past — onze specialisten staan voor je klaar.