• Advies op maat
 • Ruime voorraad
 • Uitgebreide garantiemogelijkheden
 
De elektrische bedrijfswagen van Louwman
Inhoud

De elektrische bedrijfswagen van Louwman

Sander
Door Sander in Elektrisch rijden op 19  augustus 2022
Een elektrische bedrijfsauto kopen — dat doen steeds meer ondernemers. Logisch, want je profiteert van alle mogelijkheden van een bestelbus op fossiele brandstof en dan emissievrij! Beter voor het milieu dus én voor je portemonnee. Elektrisch rijden is kostenefficiënt en voor de aanschaf van je elektrische bestelwagen maak je aanspraak op aantrekkelijke subsidies en fiscale regelingen.

Elektrische bestelwagen kopen of leasen?

Elektrisch rijden lijkt toch echt de toekomst. Van de planeet en van je bedrijf. Meerdere merken investeren in het aanbod van elektrische bedrijfsauto's, omdat de vraag ernaar ook toeneemt. Naast dat elektrisch rijden beter is voor het milieu, kent het meer voordelen — hieronder meer daarover.

Aanbod elektrische bestelwagen bij Louwman

Bij Louwman zit je goed voor zowel de lease van een elektrische bestelwagen als het kopen ervan. Louwman is merkdealer van Mercedes-Benz (Vans en Trucks), Peugeot, Toyota, Opel en Fuso. Maar ook voor je Renault, Volkswagen, Nissan en andere merken staan onze specialisten voor je klaar. Een ruim en gevarieerd aanbod aan elektrische bedrijfswagens — van de kleine bestelauto tot de grotere koelwagens. Nieuw én occasions.

Beste elektrische bestelwagen 2022

Vakblad Automobiel Management organiseert ieder jaar een verkiezing om de beste bestelauto van het jaar uit te roepen. In 2022 won de Toyota Proace Electric de prijs voor de beste elektrische bestelwagen.

Maar ons aanbod kent veel meer mooie elektrische bedrijfswagens, zoals:
Bekijk het aanbod

Voordelen elektrische bedrijfswagen

Dat elektrisch rijden ook zakelijk in opkomst is, is goed te verklaren. Benzine- en dieselauto's liggen al langer onder vuur en door milieuzones waar je met bepaalde wagens op fossiele brandstof niet in mag, is elektrisch rijden echt een uitkomst.

Wat voordelen van de elektrische bedrijfsauto:
 • een elektrische bedrijfsauto is goed voor het milieu en daarmee voor je imago: je laat zien dat je om de wereld geeft
 • het is kostenefficiënter, want laden is goedkoper dan je bedrijfswagen volgooien bij het tankstation — de precieze kosten hangen natuurlijk af van je energieleverancier, en een elektrische bestelwagen kost minder aan onderhoud, doordat een elektromotor veel minder bewegende delen en daardoor minder slijtage heeft
 • de elektrische bestelwagen is bijzonder stil
 • je komt overal waar je zijn wil, want de milieuzones mag je met een elektrische bedrijfsauto gewoon in
 • het rijdt heerlijk — dankzij een hogere motorkoppel trek je heel snel op, schakelen hoeft niet en de rij-ervaring is soepel
 • je profiteert van subsidie en fiscale regelingen
Lees ook → De voordelen van een elektrische bedrijfswagen

Subsidie elektrische bedrijfsauto

Die subsidie als je een elektrische auto voor je bedrijf rijdt, hoe zit dat nou precies? Ondernemers mogen tot €5.000 subsidie aanvragen als ze overstappen op een elektrische bestelwagen. Deze subsidie heet de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) en is onderdeel van het plan om steden schoner te maken. Vanaf 2025 mag je 30 steden niet meer in met een bedrijfswagen op fossiele brandstof. Om ondernemers te stimuleren de bedrijfswagen elektrisch aan te schaffen, maakt de overheid het nóg aantrekkelijker door subsidie te geven. De subsidie is 10% van de netto catalogusprijs (exclusief btw, inclusief bpm en voor afgifte van het kenteken aangebrachte opties), met een maximum van €5.000. De subsidie voor je elektrische bedrijfsauto vraag je aan bij RVO.

Goed om rekening mee te houden bij de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's:
 • de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's loopt tot en met 31 december 2025
 • het budget kent elk jaar een maximum
 • de subsidieregeling geldt voor ondernemers en non-profitinstellingen
 • de elektrische bestelwagen valt onder de voertuigclassificaties N1 of N1 tot een maximum gewicht van 4.250 kg
 • de koopovereenkomst of lease-overeenkomst mag nog niet definitief zijn als je de subsidie aanvraagt
 • de bedrijfsauto in categorie N1 staat in de catalogus voor €20.000 of meer en voor N2 geldt datzelfde bedrag als verkoopprijs zonder btw
Meer informatie over de subsidieregeling voor elektrische bedrijfswagens lees je hier.

Fiscale voordelen als je je bedrijfswagen elektrisch rijdt

Naast SEBA krijg je als ondernemer met een elektrische bestelwagen meer financieel voordeel. Zoals de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de milieu-investeringsaftrek (MIA), lagere bijtelling en nul wegenbelasting. Ook stimuleren veel provincies en gemeenten het elektrisch rijden door bij te dragen aan de aanschaf van een elektrische bestelauto of door te helpen met gratis of goedkopere laadpalen bij je huis of bedrijf. De moeite waard om te checken welke voordelen jouw gemeente biedt bij je elektrische bestelwagen. Hieronder vind je uitleg over de fiscale regelingen.

 • KIA: als je als ondernemer je elektrische bedrijfsauto koopt (zowel nieuw als 'jong gebruikt'), dan mag je gebruikmaken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek — de aftrek is gebonden aan de investeringsgrootte van dat jaar, kent een maximum van 28% en is te gebruiken voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting
 • MIA: de milieu-investeringsaftrek slaat op de door jou gekochte, milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en houdt in dat je tot 36% van het geïnvesteerde bedrag mag aftrekken van je fiscale winst
 • lagere bijtelling: het bijtellingspercentage is 16% met een maximum van €35.000 nieuwprijs
 • nul wegenbelasting: tot 1 januari 2025 betaal je met een elektrische bedrijfsauto geen wegenbelasting

Hoe ver kom je met een elektrische bestelwagen: de actieradius

Nu we de voordelen gehad hebben, is het tijd om te kijken naar wat velen als een nadeel zien: actieradius. Het goede nieuws is dat je tegenwoordig een heel eind komt met je elektrische bedrijfsauto. Ieder jaar stijgt de actieradius van elektrische auto's, waardoor je tegenwoordig bijna net zo ver komt als met een auto op fossiele brandstof. Ook het laden is verbeterd, waardoor je met snel bijladen alweer gauw onderweg bent.

Elektrische bestelbus kopen of ga je met de elektrische bedrijfswagen voor lease?

Wil je als ondernemer je nieuwe, elektrische bedrijfswagen aanschaffen met financial lease? Of wil je liever kopen? Allebei is mogelijk bij Louwman. We vertellen je er graag meer over. Naast de financieringsmogelijkheden kan je ook bij ons terecht voor advies op maat, een ruim aanbod en natuurlijk inrichting op maat. Zodat je precies die elektrische bestelbus rijdt zoals jij het wil.