• Advies op maat
 • Ruime voorraad
 • Inclusief garantie
 
De elektrische bussen van Louwman

De elektrische bussen van Louwman

Met de fijne rij-eigenschappen van de elektrische bus, de kostenefficiëntie en de 30 steden die in 2025 emissievrij zijn, neemt de interesse in elektrische bussen toe. En wij weten als geen ander dat het aanbod elektrische bussen ook enorm is. Daarom zetten we de vijf beste elektrische bussen voor je op een rij — en staan de deuren van onze vestigingen wagenwijd voor je open voor meer informatie.

Beste elektrische bus van 2022

Op zoek naar de beste elektrische bus van 2022? Dat deed een onafhankelijke vakjury al voor je: de Toyota Proace Electric kwam als beste uit de bus. Leuk om te weten: de verkiezing ging om beste bestelauto en voor het eerst kreeg een elektrische bus deze felbegeerde titel. De Toyota Proace Electric is waardevast door de zeer uitgebreide garantie tot een miljoen kilometer en tot 15 jaar voor het accupakket. Ook de functionaliteit, brandstofkosten, comfort, rijeigenschappen en uitstraling van de elektrische bestelwagen hielpen deze elektrische bus naar de top. De Toyota Proace Electric is als elektrische bus verkrijgbaar in twee verschillende lengtes, heeft een actieradius tot 330 km en een laadruimvolume tot 6,1 m3. Dat is het echte werk.

Óók heel goede elektrische bussen

Niet alleen de Proace Electric van Toyota is een goede koop als je op zoek bent naar een elektrische bus. In diezelfde verkiezing pakte de Mercedes eSprinter de tweede plek. En in onze top 5 van elektrische bussen horen ook zeker de Mercedes-Benz eVito, de Peugeot e-Expert, en de Peugeot e-Boxer thuis. Hieronder lees je waarom.

 • Mercedes eSprinter
  De Mercedes Sprinter is al jaren een bestseller in het aanbod van Mercedes-Benz. De e-Sprinter is de volledig elektrische variant van deze bus. Met alle goede eigenschappen en dan ook nog eens duurzaam! De gesloten, elektrische bestelbus heeft een actieradius van 142 km, is ontzettend praktisch in gebruik en rijdt bijzonder comfortabel.
 • Mercedes-Benz eVito
  De eVito van Mercedes-Benz is een ideale bestelbus voor verschillende bedrijfsactiviteiten. Deze veelzijdige, elektrische bus is stijlvol, veilig en comfortabel. Met een actieradius van de gesloten bestelwagen tot 280 km kom je een heel eind en in 45 minuten laad je de batterij volledig op bij een snellaadstation. Je hebt keuze uit twee carrosserielengtes en naast dat deze bus elektrisch is, is-ie ook volledig aan te passen aan je eigen wensen.
 • Peugeot e-Expert
  De Peugeot e-Expert mag ook zeker niet ontbreken in het lijstje van de elektrische bussen. Net als de Proace Electric van Toyota won de e-Expert in 2021 de prijs voor de beste (elektrische) bus. En ook in 2022 is dit nog steeds een van de beste keuzes. Opvallend aan deze elektrische bus is de actieradius tot 330 km. In 30 minuten is-ie tot 80% opgeladen en kan je je weg weer veilig en comfortabel vervolgen. Ook leuk aan deze elektrische bus: de Peugeot e-Expert heeft standaard geen laadklep. In plaats daarvan heb je de mogelijkheid om je goederen op twee manieren in de laadruimte te plaatsen: via de schuifdeur aan de zijkant of via de openslaande deuren aan de achterkant. Optimaal gebruikmaken van de laadcapaciteit zonder hinder van de klep! Toch liever een laadklep met achterruit? Dat is natuurlijk ook gewoon mogelijk.
 • Peugeot e-Boxer
  Voor wie een grotere elektrische bus wil: de Peugeot e-Boxer. De actieradius van deze elektrische bus is flink: afhankelijk van het gekozen accupakket kom je tot 340 kilometer ver op een lading, volgens WLTP. Met de standaard uitvoering is dat 224 km. Daarnaast is-ie verkrijgbaar in 4 lengte- en 3 hoogtevarianten, beschik je over een laadvermogen tot 1.890 kg en is het laadvolume 17 m3.

Actieradius elektrische bus

De belangrijkste vraag die bij veel ondernemers leeft: is de actieradius van een elektrische bus wel praktisch? Je bus, elektrisch of niet, is je belangrijkste bedrijfsmiddel tijdens je werkdag. Want even de tank volgooien bij het tankstation, zoals we allemaal gewend zijn — dat is er niet meer bij. Maar het goede nieuws is: de meeste ondernemers kunnen prima met een elektrische bus op pad. De actieradius van elektrische bussen is de afgelopen jaren toegenomen en met de vele opties met (snel)laden, is dit eigenlijk geen sterk argument meer om het niet te doen. Staat je bus stil bij een klus of in de nacht, dan is laden altijd wel ergens mogelijk.

Prijs elektrische bus

Hoewel de aanschaf van een elektrische bus prijziger is dan de bus op fossiele brandstof, is het een aantrekkelijke koop. De prijs van een elektrische bus druk je namelijk met subsidie en ook na de aanschaf profiteer je van financiële voordelen, zoals lagere (onderhouds)kosten, geen wegenbelasting en een lagere bijtelling. Bij het vergelijken van de prijs van elektrische bussen met de variant op fossiele brandstof is het goed om daar rekening mee te houden. En onze specialisten helpen je graag door de financieringsmogelijkheden te bekijken.

Lees meer over subsidies en elektrisch rijden: 'De elektrische bedrijfswagen van Louwman'.

Elektrische bus kopen of leasen?

Ben je op zoek naar de beste elektrische bus? Louwman is merkdealer van Mercedes-Benz (Vans en Trucks), Peugeot, Opel Toyota en Fuso. Onze specialisten staan voor je klaar op onze vestigingen en vertellen je graag alles over voorgaande én andere merken. Alles zodat jij met de beste elektrische bus op pad kan.
Kunnen wij u helpen?
Kan ik je ergens mee helpen?
Bel 0162 - 79 60 62 24/7 bereikbaar
Whatsapp
Kom langs op de Ramgatseweg 53 in Raamsdonksveer
Elke werkdag tussen 09:00 en 17:00
en zaterdag tussen 10.00 en 17.00
[email protected]
Stuur ons een e-mail
Of bestel direct online