• Advies op maat
  • Ruime voorraad
  • Uitgebreide garantiemogelijkheden
 
Alles over de bakwagen met laadklep voor rijbewijs B
Inhoud

Alles over de bakwagen met laadklep voor rijbewijs B

Sander
Door Sander in Aankoopadvies op 26  januari 2022
Heb je alleen een B-rijbewijs en wil je toch iets groters rijden dan een personenauto of een bestelwagen? Kleine bakwagens (met laadklep) tot 3.500 kilo — ook wel meubelbak of kleine vrachtwagen genoemd — mag je als chauffeur met rijbewijs B besturen. Wat zijn de voordelen? Waar let je op bij het uitzoeken van een nieuwe meubelbak met laadklep? Wil je de bakwagen met laadklep kopen of leasen? Je leest alles wat je moet weten hier.

Wat is een rijbewijs B?

Je B-rijbewijs is je 'gewone autorijbewijs': het roze pasje dat de meeste mensen zo snel mogelijk willen halen. Dit rijbewijs toont aan dat jij bevoegd bent om in een auto te rijden van maximaal 3.500 kg. Met dit rijbewijs mag je dus ook een meubelbak met laadklep rijden. Voor sommige modellen heb je een BE-rijbewijs nodig. Bij twijfel weten onze adviseurs je precies te vertellen in welke voertuigen je mag rijden en welke bakwagens met laadklep voor rijbewijs B zijn.

De bakwagen met laadklep

Een bakwagen valt eigenlijk in een tussencategorie. De laadruimte is groter en praktischer dan die van een gesloten bestelwagen, maar het is weer te klein om een vrachtwagen te zijn. Ideaal voor bedrijven die net iets meer laadruimte nodig hebben en tegelijkertijd lekker mobiel willen zijn. De bakwagen met laadklep is de meest gebruiksvriendelijke meubelbak. De hydraulische laadklep laat je horizontaal zaken tot de grond en is zelfs op een helling goed in te stellen.

Voordelen en nadelen van een bakwagen met laadklep

Een nieuwe bakwagen uitzoeken brengt ook een bak aan mogelijkheden met zich mee. Een bakwagen met laadklep is arbo-technisch goed verantwoord: de laadklep zorgt ervoor dat je grote en zware spullen niet de laadruimte in hoeft te tillen. Beter voor je lijf en het scheelt ook nog eens tijd bij het laden, wat de bakwagen een efficiënte bedrijfswagen maakt. Nadeel van de bakwagen-laadklep: je kan 300 kg minder laden en vervoeren dan een meubelbak zonder laadklep.

Waar let je op bij het aanschaffen van een meubelbak met laadklep?

Misschien sta je op het punt je allereerste bakwagen te kopen. Of je breidt je bedrijf uit en hebt voor nieuwe werkzaamheden misschien wel andere bakwagens nodig. Goed om rekening mee te houden bij het uitzoeken van je bakwagen met laadklep:
  • het maximale laadvermogen van de bakwagen: 500, 750 of 1.000 kg
  • of je extra's nodig hebt voor meer veiligheid of gemak
  • dat de laadklep de juiste lengte heeft
  • in het geval van een tweedehands bakwagen kijk je ook naar de staat van de laadklep

Populaire bakwagens met laadklep

Liever de keuze terugbrengen naar een aantal populaire modellen? Dit zijn populaire bakwagens met laadklep:
Ontdek het aanbod

Bakwagen met laadklep kopen of leasen?

Heb je je ideale bakwagen met laadklep gevonden — al dan niet met hulp van onze adviseurs? Dan is het tijd om de laatste knoop door te hakken: de bakwagen met laadklep kopen of leasen. Onze specialisten helpen je de bakwagen te vinden die bij je past én te kiezen voor de juiste financiering: financial lease of koop.