• Advies op maat
  • Ruime voorraad
  • Uitgebreide garantiemogelijkheden
 
Bedrijfswagen-beveiliging voor een diefstal-proof auto
Inhoud

Bedrijfswagen-beveiliging voor een diefstal-proof auto

Sander
Door Sander in Algemeen op 27  juli 2022
Veel mensen willen goede bedrijfswagen-beveiliging. Geef ze eens ongelijk: je bedrijfswagen is een essentieel onderdeel van je werk. Je bedrijfsbus beveiligen is dus belangrijk. Maar welke soorten beveiliging zijn er? En wat werkt het beste als inbraakbeveiliging voor je bedrijfswagen? Dit en meer lees je hier.

Bedrijfswagen-beveiliging: hoe doe je dat?

Als je in het bezit bent van een bestelwagen, vervoer je waarschijnlijk regelmatig waardevolle spullen. Veel mensen worden slachtoffer van (poging tot) inbraak in de bestelbus — en daar zit niemand op te wachten. Gelukkig zijn er manieren om de kans op inbraak te verkleinen. De mogelijkheden staan hier voor je op een rij.

Je bedrijfsbus beveiligen met een extra alarmsysteem

Wat je vaak hoort: ‘neem een extra alarmsysteem voor je bedrijfswagen’. Met name verzekeraars raden dat aan. Het kán, maar het slechte nieuws is dat een alarmsysteem je bedrijfswagen niet veilig houdt. Deze alarmen zijn vrij simpel te hacken door mensen die kwaad in de zin hebben. Beter is dus een niet-elektronische inbraakbeveiliging; de bedrijfswagen voorzien van een extra slot of vergrendeling.

Bedrijfswagen-beveiliging met een stuurslot

Dit is een vorm die niet opgaat voor inbraakbeveiliging: je bedrijfsbus beveiligen met een stuurslot. Het stuurslot voorkomt weliswaar dat een autodief er met je bestelbus vandoor gaat (en dat-ie je airbag steelt), maar de inhoud van je bus ligt nog steeds voor het grijpen als de dief eenmaal in je wagen is. Toch is een stuurslot slim: je zet het vast over je stuur, zodat je stuur niet meer kan draaien. Het werkt ook ontmoedigend voor een dief, want je doet kennelijk (duidelijk zichtbaar) aan beveiliging en hij wil niet tegen de lamp lopen. Voor inbraakbeveiliging is echter meer nodig.

Achterdeuren bedrijfsbus beveiligen

Wil je inbraak in je laadruimte voorkomen? Beveilig je bedrijfsbus dan met name bij de achterdeuren. Denk aan: trekhaakslot, vergrendeling, beveiligingsslot, slamlock en deadlock.

  • Trekhaakslot: een trekhaakslot is — net als een stuurslot — precies wat je denkt dat het is, een slot dat je over de trekhaak plaatst. Het slot is de bedrijfswagen-beveiliging voor je achterdeuren: een horizontale balk die de deuren blokkeert, zodat ze niet zomaar open kunnen. Voordeel is dat je geen gat in de deur hoeft te boren om een extra slot te monteren, nadeel is dat je zelf telkens het slot eraf moet halen als je de laadruimte van je bus in wil. Niet erg handig als je dat meerdere keren per dag moet doen. Daarnaast is een trekhaakslot vrij makkelijk open te breken.
  • Vergrendeling: de deuren van je bedrijfsbus beveiligen aan de binnenkant, dat doe je met vergrendeling. Dit systeem monteer je tegen de binnenkant van je deur. Nadeel is dat een inbreker dat niet weet en er pas achterkomt als-ie al schade aan je bedrijfswagen heeft gemaakt. Vaak zijn deze vergrendelingen elektronisch te bedienen en daarmee ook gevoelig voor hackers.
  • Beveiligingsslot — slamlock of deadlock: een extra slot is vaak de beste inbraakbeveiliging. Je bedrijfswagen voorzien van een slam- of deadlock maakt het voor inbrekers een stuk lastiger, onmogelijk bijna, om in te breken. En het ontmoedigt ook. Ze pakken liever een bedrijfswagen zonder beveiliging. Je hebt keuze uit slam- en deadlock.

    - Slamlock: loop je meerdere keren per dag in en uit je bedrijfswagen en is het lastig om met je handen vol de bus af te sluiten? Of vergeet je het simpelweg weleens? Dan is een slamlock onmisbaar. Een slamlock zorgt er namelijk voor dat je deuren automatisch op slot gaan als je ze dicht doet. Dat betekent dus ook dat je de deur weer met de hand moet openen als je de laadruimte in wil.

    - Deadlock: is je bus je werkplaats of hoef je de laadruimte niet zo vaak te gebruiken en dus ook niet opnieuw af te sluiten? Een deadlock is een ideale inbraakbeveiliging voor je bedrijfswagen: het slot vergrendelt alleen als je het zelf op slot draait. Bedoeld om je bedrijfswagen te beveiligen als-ie langere tijd geparkeerd staat, bijvoorbeeld ‘s nachts, of als je hem op een niet zo veilige plek neerzet. Het beveiligingsslot is aan de buitenkant zichtbaar waardoor een inbreker je bus sneller overslaat.

Track en trace

Oké, toegegeven: met track en trace voorkom je niet dat iemand je bedrijfswagen steelt. Want dat is een van de methodes: de bedrijfswagen stelen en op een rustige plek leeghalen. Voor de volle honderd procent diefstal voorkomen lukt dus niet, maar met een GPS-volgsysteem (een klein kastje dat je op een onzichtbare plek in de bedrijfsbus monteert) vind je de bedrijfswagen in ieder geval terug. Bijkomend voordeel: met sommige van die systemen houd je ook makkelijk je rittenadministratie bij.

Meer weten over goede bedrijfswagen-beveiliging?

Wil je weten wat in jouw specifieke geval nodig of raadzaam voor beveiliging van je bedrijfsbus? De adviseurs bij Louwman weten hier wel raad mee. Zien we je snel?