• Advies op maat
  • Ruime voorraad
  • Uitgebreide garantiemogelijkheden
 
Bedrijfswagen-onderhoud en -reparatie: zo staat de zaak nooit stil
Inhoud

Bedrijfswagen-onderhoud en -reparatie: zo staat de zaak nooit stil

Sander
Door Sander in Onderhoud op 19  januari 2022
Hoewel de meeste bedrijfswagens voorzien zijn van allerlei technische snufjes om de kans op schade en ongevallen tot het minimum te brengen, is bedrijfswagenreparatie regelmatig nodig. Ook goed en snel onderhoud is van belang, want iedereen wil en betrouwbare bedrijfswagen die zo kort en min mogelijk in een garage staat.

Bedrijfswagen-onderhoud

Goed onderhoud aan je bedrijfswagen is belangrijk. Daarom raden we je aan een servicepakket af te sluiten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Met zo'n pakket zorgen onze specialisten ervoor dat je bedrijfswagen gecontroleerd wordt en dat de onderdelen — die niet bedoeld zijn om een autoleven lang mee we gaan — vervangen worden. Je bent er zeker van dat je bedrijfswagen goed onderhouden is en blijft, wat fijn is voor het comfort en de gemoedsrust én voor de financiën bij een eventuele verkoop van de bedrijfswagen. En dat is wel zo fijn.

Schade aan je bedrijfswagen: wat nu?

Een ongeluk zit in een klein hoekje — dat is in een bedrijfswagen niet anders. Maar hoe zit het eigenlijk met schade aan een bedrijfswagen? Wie is dan verantwoordelijk? Als je onderweg bent met de bedrijfswagen van en voor je werkgever, dan is zij of hij in de meeste gevallen degene die aansprakelijk is. Schade aan bedrijfsauto buiten werktijd? Dan is de bestuurder (werknemer) zelf aansprakelijk. De meestvoorkomende schade aan bedrijfswagens:
  • ruitschade
  • auto-inbraak en dus braakschade
  • lakschade
  • blikschade
Om de kans op schade zo klein mogelijk te maken, is het aan te raden te kiezen voor een bedrijfswagen die voorzien is van veiligheidssystemen, computers en sensoren.

Dagwaarde bedrijfsauto bepalen

Is je bedrijfswagen dusdanig beschadigd dat-ie eigenlijk aan vervanging toe is? Dan is het slim de dagwaarde van je bedrijfsauto te bepalen. Jammer genoeg bestaat er geen koerslijst voor specifiek bedrijfswagens of bestelauto's. Dat betekent dat je, om een idee van de dagwaarde te krijgen, op zoek gaat naar gebruikte auto's die vergelijkbaar zijn. De dagwaarde is naast het bedrag dat je bedrijfswagen op dat moment waard is, een administratieve term voor vooral verzekeraars. Zij gebruiken die dagwaarde van je bedrijfsauto om het premiebedrag en de verzekerde som te bepalen: het bedrag dat je krijgt als je bedrijfswagen total loss of gestolen is.

Auto-reparatie: schade aan bedrijfswagens herstellen

De reparatie aan een bedrijfswagen is niet per se anders dan aan een particuliere auto. Het verschil zit 'm in de snelheid. Het is belangrijk dat een bedrijfswagen beschikbaar is en zo kort mogelijk buiten gebruik. Een stilstaande auto betekent voor sommigen en stilstaande medewerker. Bij schade helpt Louwman jou ook. We nemen je alles uit handen, zodat je snel weer in een perfect herstelde bedrijfswagen rijdt die weer doet wat-ie moet doen! Goed om te weten: er is een vervangende gesloten bestelwagen beschikbaar. Wil je iets anders dan het aangeboden vervangende vervoer? Het autoschadeherstelbedrijf kijkt graag met je mee om, soms tegen een meerprijs, je specifieke wensen te vervullen.

Maak direct je werkplaatsafspraak om schade te repareren of voor onderhoud.