• Advies op maat
  • Ruime voorraad
  • Uitgebreide garantiemogelijkheden
 
Bedrijfswageninrichting: een auto op maat voor elk bedrijf
Inhoud

Bedrijfswageninrichting: een auto op maat voor elk bedrijf

Sander
Door Sander in Algemeen op 26  januari 2022
Een bedrijfswagen is niet zo universeel als een particuliere bolide. Want: een pakketbezorger heeft heel andere wensen dan een onderhoudsmonteur. Beiden kunnen wel hetzelfde model kiezen, maar de inrichting van de bedrijfswagen zal heel anders zijn. Wat is nu wijsheid als het gaat om bedrijfsauto-inrichting? De beste tips lees je hier.

Bepaal wat je precies nodig hebt aan bedrijfswageninrichting

Het klinkt zo makkelijk: bepalen wat je nodig hebt voor de inrichting van je bedrijfswagen. Maar eerlijk gezegd is dat een vak apart. Daarom helpen onze specialisten je aan een bedrijfswagen met inrichting die alles heeft wat je nodig hebt. Neem jij regelmatig materiaal mee? Dan is een bedrijfswagen-stelling slim. Juist vaak (ook) wat kleiner materiaal bij je? Een gesloten bedrijfswagen-kast biedt dan uitkomst. Met de inrichting van bedrijfswagens kan je alle kanten op. Bedenk wel of wat je wil echt nodig is. Als jij eens per jaar een steiger vervoert, is het dan belangrijk dat je bedrijfswagen-interieur daarop berekend is of huur je voor die keer een ruimere bus? Of denk je dat een dubbele laadvloer niet nodig is, terwijl het eigenlijk het werk een stuk efficiënter maakt?

Benut alle ruimte slim

Het belangrijkste: benut de ruimte zo slim mogelijk. Zodat je zo veel mogelijk aan je wensen voldoet én veilig op weg en aan het werk kan. Zwaar spul kan bij een bocht of onverwachte noodstop je bedrijfswagen beschadigen als ze hard tegen de wand of deur bonken. Dankzij een laadvloer, wandpanelen of bedrijfswagen-stelling kan je spullen die je vervoert vastzetten.

Denk daarom ook goed na over de bekleding: is een gladde ondergrond fijn of is juist een stroef materiaal als rubber — dat ook nog eens goed schoon te maken is — een slimme keuze? Elk materiaal heeft voor- en nadelen, dus bespreek dit vooral met de specialisten.

Wat algemene tips:
  • bewaar je belangrijkste spullen voor het grijpen
  • geef je materialen een vaste plek 
  • controleer regelmatig de inrichting om zeker te weten dat alles nog steeds vastzit
  • zorg ervoor dat je bus netjes ingericht is, dat is voor jezelf prettig én voor klanten die in je bedrijfswagen gluren
Houd er rekening mee dat je, als je ook het dak gebruikt, niet meer elke parkeergarage in kan. Niet per se een probleem — wel goed om te weten.

Denk aan het gewicht

Het gewicht omvat drie dingen: het gewicht van je bedrijfswagen-bekleding en -interieur, de laadvloer en wandpanelen, de verdeling van het gewicht in de bedrijfsauto en het maximale laadvermogen van je bedrijfswagen.

Voor je bedrijfswagen-interieur kies je vaak uit hout, aluminium en staal. Staal is dan wel het zwaarst, maar soms toch de slimste keuze, omdat je dan een efficiëntere inrichting kan realiseren dan met aluminium. Hout is ook lekker licht, maar gaat minder lang mee. Houd bij de bedrijfswagen-inrichting ook rekening met de verdeling van het gewicht als je met al je benodigdheden op pad bent. Bepaal vooraf welke materialen je waar opslaat om zo te voorkomen dat je bedrijfswagen scheef hangt of veel meer slijt aan één kant. Oh, en denk je aan het maximale laadvermogen van je bedrijfswagen? De inrichting van bedrijfsvoertuigen weegt ook iets en dat telt mee als je de bedrijfswagen weegt.

Meer weten over bedrijfsauto-inrichting?

Onze specialisten helpen je graag met een goed ingerichte bedrijfswagen. Van meedenken over de inrichting tot het daadwerkelijk afleveren van een bedrijfswagen met inrichting die helemaal naar wens is. Kasten, stellingen, zijwandbekleding, werkbanken, (dubbele) laadvloeren, omvormers, tussenwanden — de specialisten en onze ervaren carrosseriebouwers installeren alles op maat. Zo kun jij direct op pad met een volledig naar wens ingerichte bedrijfswagen. Wel zo fijn.

Neem contact met ons op Ontdek ons aanbod