Nieuwe regelgeving op komst voor bedrijfswagens, laat je adviseren tijdens onze bedrijfswagenshow! Klik hier voor meer informatie.
Op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei) zijn onze vestigingen gesloten. Onze online showroom is uiteraard wel geopend. Bekijk hier ons aanbod. 
  • Advies op maat
  • Ruime voorraad
  • Uitgebreide garantiemogelijkheden
 
belang van bedrijfswagen verzekeren
Inhoud

belang van bedrijfswagen verzekeren

Patricia
Door Patricia in Algemeen op 06  augustus 2023
Jouw bedrijfsauto verzekeren is van essentieel belang om verschillende redenen. Allereerst is het een wettelijke verplichting in de meeste landen, waardoor je boetes en juridische problemen kunt voorkomen. Een bedrijfsautoverzekering biedt bescherming tegen aansprakelijkheid bij schade aan andere voertuigen, eigendommen of personen, wat financiële claims en reputatieschade voorkomt.

Daarnaast dekt een bedrijfsautoverzekering ook kosten bij diefstal, schade of vandalisme aan jouw bedrijfswagen, waardoor je de bedrijfscontinuïteit kunt waarborgen. Het hebben van een verzekering biedt gemoedsrust, aangezien de kosten van reparatie of vervanging gedekt zijn.

Een bedrijfswagenverzekering kan ook persoonlijke bescherming bieden aan de bestuurder en passagiers. Medische kosten en gerelateerde uitgaven kunnen worden gedekt in geval van letsel als gevolg van een ongeval met de bedrijfswagen, wat zorgt voor zekerheid en financiële bescherming. Het is belangrijk om de juiste bedrijfswagenverzekering te kiezen die past bij de behoeften van jouw bedrijf en het gebruik van de bedrijfswagen. Een verzekeringsadviseur kan je helpen bij het evalueren van de risico's en het selecteren van de meest geschikte dekking. Ga je jouw bedrijfsbus verzekeren dan  bescherm je niet alleen jezelf en jouw bedrijf, maar zorg je ook voor naleving van de wet, voorkom je financiële risico's en waarborg je de continuïteit van jouw bedrijfsactiviteiten. Het is een verstandige investering die jouw bedrijf voorziet van de nodige bescherming en gemoedsrust in geval van ongevallen, diefstal of schade.

De voordelen van het verzekeren van je bedrijfswagen 

Een bedrijfsauto verzekeren biedt verschillende voordelen, waaronder bescherming tegen financiële verliezen bij ongevallen, schade of diefstal. Het zorgt ervoor dat je bedrijf stabiel blijft en beschermt je tegen onverwachte kosten. Daarnaast geeft het je gemoedsrust en stelt het je in staat om je te concentreren op je zakelijke activiteiten, wetende dat je gedekt bent in geval van schade. Een goede bedrijfsautoverzekering draagt ook bij aan de reputatie van je bedrijf, omdat het je in staat stelt om financiële verantwoordelijkheid te dragen en schadeclaims af te handelen. Bovendien kunnen aanvullende voordelen zoals pechhulp en juridische ondersteuning van onschatbare waarde zijn. Je  bedrijfsauto verzekeren is dus essentieel voor financiële bescherming, gemoedsrust en het behoud van een positieve zakelijke reputatie.


Tips vooraf je auto verzekeren

Bij een autoverzekering bedrijfswagens zijn er enkele belangrijke tips waar je rekening mee kunt houden. Allereerst is het verstandig om verschillende verzekeraars te onderzoeken en offertes te vergelijken om de beste deal te vinden. Let hierbij niet alleen op de premie, maar ook op de dekking en klantbeoordelingen. Daarnaast is het essentieel om de verschillende dekkingsopties te begrijpen en te bepalen welke het meest geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan aansprakelijkheidsverzekering, cascoverzekering of diefstalverzekering. Het is ook belangrijk om de waarde van je bedrijfsauto vast te stellen, aangezien dit invloed kan hebben op de premie en het verzekerde bedrag. Overweeg daarnaast het eigen risico, waarbij je moet bepalen of je een hoger eigen risico wilt accepteren in ruil voor een lagere premie. Lees altijd zorgvuldig de polisvoorwaarden door om te begrijpen wat wel en niet gedekt is en vraag om aanbevelingen van anderen. Door deze tips te volgen, kun je een weloverwogen beslissing nemen voor een verzekering bedrijfsauto en de juiste dekking krijgen tegen een goede prijs.

Alarmsysteem

Het installeren van een alarmsysteem in je auto kan verschillende voordelen bieden met betrekking tot de beveiliging en het bedrijfswagen verzekeren. Ten eerste kan een alarmsysteem potentiële dieven afschrikken, omdat het een extra beveiligingslaag toevoegt en de kans op diefstal verkleint. Dit kan resulteren in lagere verzekeringspremies, omdat verzekeraars vaak kortingen aanbieden voor voertuigen met een alarmsysteem. Bovendien kan een alarmsysteem helpen bij het opsporen van gestolen voertuigen door middel van geluidssignalen, GPS-tracking of meldingen naar een beveiligingsbedrijf. Dit vergroot de kans op het snel herstellen van je auto en minimaliseert verlies. Het hebben van een alarmsysteem kan ook je gemoedsrust vergroten, omdat je weet dat je auto goed beveiligd is wanneer je deze parkeert. Het is natuurlijk wel belangrijk om te onthouden dat het alarmsysteem effectief moet worden geïnstalleerd en regelmatig moet worden onderhouden om ervoor te zorgen dat het goed functioneert. Het kan raadzaam zijn om een professioneel alarmsysteem te laten installeren en te controleren welke eisen je verzekeraar stelt met betrekking tot het alarmsysteem om in aanmerking te komen voor eventuele kortingen op je verzekeringspremie.

Goed slot

Een goed slot op je auto is van essentieel belang voor de beveiliging van je bedrijfsauto. Een hoogwaardig slot kan potentiële dieven ontmoedigen en je bedrijfsauto beschermen tegen diefstal. Het is raadzaam om te investeren in een slot van hoge kwaliteit, zoals een goedgekeurd SCM-slot of een gecertificeerd ART-slot. Deze sloten voldoen aan strenge veiligheidsnormen en zijn moeilijker te kraken. Zorg ervoor dat het slot stevig en goed bevestigd is aan de bedrijfsauto, bijvoorbeeld aan het stuur of de versnellingspook. Daarnaast is het belangrijk om het slot altijd te gebruiken, zelfs bij korte afwezigheid van de auto. Het extra moment dat een dief nodig heeft om het slot te kraken, kan het verschil maken. Vergeet ook niet om je sleutels veilig te bewaren en nooit onbeheerd achter te laten. 

 Volgsysteem

Het hebben van een volgsysteem in je auto is een waardevolle toevoeging voor zowel de beveiliging als voor de autoverzekering bedrijfsauto. Een volgsysteem maakt gebruik van GPS-technologie om de locatie van je auto te volgen, wat voordelen biedt in geval van diefstal doordat de kans op snelle terugvinding vergroot wordt. Er zijn passieve en actieve volgsystemen beschikbaar, waarbij passieve systemen de locatie registreren voor later gebruik en actieve systemen real-time tracking bieden via een online platform of mobiele app. Het hebben van een volgsysteem kan niet alleen de kans vergroten dat gestolen voertuigen worden teruggevonden, maar kan ook leiden tot lagere verzekeringspremies. Verzekeraars bieden vaak kortingen aan voor auto's met een volgsysteem, omdat het de diefstal kans verkleint en het herstelproces versnelt. Het is belangrijk om de specifieke eisen van je verzekeraar te begrijpen en een volgsysteem te kiezen dat aan hun criteria voldoet. 

Soorten verzekeringen

Er zijn verschillende soorten verzekeringen bedrijfsauto's beschikbaar, afhankelijk van de specifieke behoeften en het gebruik van het voertuig. Enkele belangrijke verzekeringsopties zijn:

1. Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering): Dit is de minimale verplichte verzekering voor bedrijfswagens. Het dekt schade aan andere voertuigen, eigendommen of personen als gevolg van een ongeval waarbij jouw bedrijfswagen betrokken is.

2. Cascoverzekering (allrisk): Deze verzekering dekt niet alleen schade aan derden, maar ook schade aan je eigen voertuig, inclusief diefstal, brand, vandalisme en aanrijdingen. Het biedt een bredere dekking dan een aansprakelijkheidsverzekering.

3. Beperkt casco verzekering: Dit is een tussenvorm tussen een aansprakelijkheidsverzekering en een cascoverzekering. Het dekt schade aan derden en specifieke risico's zoals diefstal, brand en ruitschade, maar biedt geen volledige dekking voor schade aan je eigen voertuig door aanrijdingen.

4. Inzittendenverzekering: Deze verzekering biedt dekking voor letsel van de bestuurder en passagiers in geval van een ongeval. Het kan medische kosten, invaliditeitsuitkeringen en overlijdensuitkeringen omvatten.

5. Goederentransportverzekering: Als je bedrijfswagens gebruikt voor het vervoeren van goederen, is een goederentransportverzekering belangrijk. Het dekt schade aan de lading tijdens het transport, zoals diefstal, schade door ongevallen of natuurrampen.

Het is belangrijk om de specifieke verzekeringsbehoeften van jouw bedrijfswagen(s) te evalueren en de juiste combinatie van verzekeringen te kiezen. Bespreek je situatie en vereisten met een verzekeringsadviseur om de meest geschikte verzekeringen voor jouw bedrijfswagens te bepalen.

Je bedrijfswagen verzekeren bij Louwman Bedrijfswagens

Bij Louwman Bedrijfswagens kun je je bedrijfswagen op een betrouwbare en professionele manier verzekeren. Louwman Bedrijfswagens biedt een breed scala aan verzekeringsmogelijkheden om ervoor te zorgen dat je voertuig goed beschermd is. Louwman Bedrijfswagens kan je helpen bij het vinden van de juiste oplossing. We begrijpen de unieke behoeften van ondernemers en bieden op maat gemaakte verzekeringsopties die passen bij jouw bedrijfswagen gebruik. Met onze expertise en ervaring in de automotive sector kunnen we je adviseren over de beste dekking en polisvoorwaarden die aansluiten bij jouw specifieke situatie. Louwman Bedrijfswagens streeft naar uitstekende service en klanttevredenheid, zodat je met een gerust hart de weg op kunt. Verzeker je bedrijfswagen bij Louwman Bedrijfswagens en geniet van de gemoedsrust dat je goed beschermd bent.