• Advies op maat
 • Ruime voorraad
 • Uitgebreide garantiemogelijkheden
 
De 6 beste bedrijfswagens met dubbele cabine van 2022
Inhoud

De 6 beste bedrijfswagens met dubbele cabine van 2022

Sander
Door Sander in Aankoopadvies op 20  maart 2022
Een bedrijfswagen met dubbele cabine is een busje met een extra rij zitplaatsen. Vaak aangeschaft door ondernemers die zowel mensen als goederen willen vervoeren. Want naast de extra zitplaatsen, heb je laadruimte voor materiaal of andere lading. Multi-inzetbaar dus, die bedrijfswagens met dubbele cabine!

Voordelen van bedrijfswagens dubbele cabine

Een bus met dubbele cabine is vaak de eerste keuze als je meerdere personen wil vervoeren. Bedrijfswagens met dubbele cabine bieden ruimte aan vijf of zes personen. Voordeel is dus de ruimte, besparen als je nu met één in plaats van twee bussen naar een plek rijdt én dat het fiscaal gezien aantrekkelijk is.

Want met een busje met dubbele cabine:
 • betaal je geen bpm (aanschafbelasting)
 • valt je verzekeringspremie lager uit
 • betaal je minder motorrijtuigenbelasting
 • heb je recht op investeringsaftrek
Dat geldt wel alleen als je de bestelbus dubbele cabine zakelijk rijdt. Je bedrijfswagen moet dan ook aan een aantal eisen voldoen, om als 'grijs kenteken' geregistreerd te kunnen worden. Zoals:
 • een vaste achterwand
 • een gesloten laadruimte of open laadbak
 • maximaal één zijruit in de laadruimte
 • maximaal één extra rij zitplaatsen

Waar let je op bij bestelbus kopen dubbele cabine?

Het belangrijkste van een bedrijfswagen is dat-ie aansluit bij jou en je wensen. En dan zijn drie dingen essentieel: laadruimte, verbruik en comfort. Waar let je dan precies op bij een bestelbus kopen met dubbele cabine?
 • Laadruimte: weet je al precies wat je gaat vervoeren, dan kan je een goede inschatting maken van de laadruimte die je nodig hebt — twijfel je, overleg dan altijd met de specialisten
 • Verbruik: de ene bestelbus dubbele cabine is de andere niet, dus vraag vooral naar het verbruik om te kunnen berekenen wat je verwachte kosten zijn
 • Comfort: de meeste mensen die in een bedrijfswagen rijden, brengen daar ook aardig wat tijd in door — let daarom op (standaard)opties als hoeveelheid (been)ruimte, hoe lekker de stoelen zitten, aanwezigheid van airconditioning, eventueel systemen voor navigatie en het koppelen met planners, telefoons en meer

Beste bedrijfswagens dubbele cabine: de top 6

Om je op weg te helpen bij ontdekken wat er aan bedrijfswagens met dubbele cabines op de markt is en het maken van je keuze, maakten we een overzicht van de 6 beste bestelbussen met dubbele cabine.

Volkswagen Transporter

Eén van de meestverkochte bedrijfswagens aller tijden: de Volkswagen Transporter met dubbele cabine. Zowel met diesel- als benzinemotor verkrijgbaar, rijdt in beide gevallen lekker zuinig en berijders omschrijven dit busje met dubbele cabine vaak als 'erg comfortabel'. Het is de grootste bus van Volkswagen — heel erg geschikt voor het vervoeren van materiaal en meerdere passagiers.

Mercedes-Benz Vito

De Mercedes-Benz Vito blijft het paradepaardje onder de bedrijfswagens, dubbele cabine of niet. Het is een onwijs praktische bus, met veel laadruimte en genoeg plek voor andere inzittenden. Mercedes-Benz valt in het hoge segment en dat zie je absoluut terug in de Vito: strakke uitstraling, bijzonder veel comfort, efficiënte inrichting en betrouwbare rij-eigenschappen. Eén van de ruimste bedrijfswagens met dubbele cabine op de markt.

Opel Vivaro

De Opel Vivaro met dubbele cabine is er eentje die niet meer weg te denken is van de Nederlandse snelwegen — laat staan uit de top 6 van busjes met dubbele cabine. Kenmerken van de Vivaro: veelzijdig en slim interieur, comfortabele stoelen, meer dan genoeg laadruimte, praktisch vormgegeven.

Renault Trafic

Van de Trafic zijn inmiddels al meerdere generaties op de markt gebracht: allemaal even succesvol. Efficiëntie en kracht, dat zijn de twee woorden die deze bestelbus met dubbele cabine omschrijven. De Trafic is ontworpen om aan je wensen als ondernemer te voldoen. Mist er toch nog iets? Dan is het heel gemakkelijk om te bouwen.

Ford Transit Custom

Sterk en veelzijdig, dat is de Transit — dé bestelbus dubbele cabine van Ford. Een comfortabel mobiel kantoor met genoeg ruimte voor collega's en lading. Efficiënt is-ie ook: dankzij Ford SYNC 3 ben je altijd verbonden met je telefoon en je navigatiesysteem. Files vermijden of het dichtstbijzijnde wegrestaurant vinden voor lunch is geen enkel probleem met de Transit Custom.

Peugeot Expert

Dé bestelbus met dubbele cabine voor de professionals die veel onderweg zijn en dat graag veilig en comfortabel doen. Het interieur van de Expert heeft alles wat je nodig hebt, de stoelen zijn gemaakt voor lange dagen in de wagen en de laadruimte is groot genoeg.

Bestelbus kopen dubbele cabine

Ben je op zoek naar een bus dubbele cabine? Of wil je liever een bedrijfswagen leasen: dubbele cabine of niet? In beide gevallen staan onze specialisten voor je klaar. Zij adviseren je graag over de beste keuze voor je busje met dubbele cabine.

Neem contact met ons op