• Advies op maat
  • Ruime voorraad
  • Uitgebreide garantiemogelijkheden
 
Dit zijn de beste kleine bedrijfswagens in 2022
Inhoud

Dit zijn de beste kleine bedrijfswagens in 2022

Sander
Door Sander in Aankoopadvies op 26  januari 2022
Goede, kleine bedrijfswagens zijn er genoeg. Maar wat is nu de beste kleine bedrijfswagen van 2022? Het is soms lastig kiezen uit het toch aardig grote aanbod van vandaag de dag. Bij ons krijgen dagelijks ondernemers advies over de kleine bestelwagen. Een kleine moeite om een overzicht te maken van kleine bestelauto's die absoluut tot de top behoren, zodat een compacte bestelwagen kopen een stuk fijner, vertrouwder en efficiënter voelt.

Wat is een goede kleine bedrijfswagen?

Bij een opsomming van de beste kleine bedrijfswagens, vraag je je misschien af: wat ís een goede bestelwagen eigenlijk? Dat hangt af van jouw wensen, budget en voorkeuren. Waar je in ieder geval op let om de voor jou beste kleine bestelauto te kiezen:
  • verbruik
  • betrouwbaarheid
  • design
  • ruimte
  • comfort
  • inrichting (en of het aanpasbaar is)

Renault Express: heel veel ruimte

De Renault Express is nog vrij nieuw en een absolute topscoorder in de hitlijsten van kleine bedrijfswagens. Waarom? Omdat-ie ruim is (zeker voor een kleine bestelwagen), relatief lage maandelijkse kosten heeft en comfortabel is. Dat onderbouwen we even.

Een compacte bestelwagen is ideaal, totdat je tot de conclusie komt dat je eigenlijk altijd met de achterdeuren open rijdt 'omdat het nét niet past'. De Renault Express komt met een laadvloer van 191 centimeter — bijna 20 centimeter langer dan de gemiddelde concurrent! Renault is ook bij het interieur voor groots gegaan, Met 48 liter rondom de chauffeur en de bijrijder gaat de Express weer aan kop in het lijstje van grootste opbergruimte in een kleine bedrijfswagen. De stoelen zitten goed, het dashboard is overzichtelijk en de bedieningsknoppen spreken voor zich. Met een gerust hart de weg op, zonder ingewikkelde instructieboekjes of klapperende achterdeuren.

Toyota PROACE CITY: een toonaangevende compacte bestelwagen

Een zuinige, veilige, aantrekkelijke bedrijfswagen: de Toyota PROACE CITY. Een relatief grote laadruimte — met of zonder ruiten — die goed toegankelijk is dankzij asymmetrische achterdeuren. Mag het een beetje meer zijn? Op verzoek rust Toyota de compacte bestelwagen uit met een klep in het dak, zodat je extra lange voorwerpen probleemloos meeneemt. Zorgen over het maximale laadvermogen? Niet nodig, de Smart Load Indicator geeft aan wanneer het genoeg is.

Ook handig: de technologie van deze kleine bestelauto. Je zal de eerste en de laatste niet zijn die de bestelwagen ook als mobiel kantoor gebruikt. Toyota snapt dat en speelt erop in met slimme connectiviteit in de PROACE CITY. Koppel eenvoudig en snel je smartphone aan het touchscreen, rijd nooit meer verkeerd met de heldere navigatie en check de lokale weersvoorspellingen, parkeermogelijkheden en het dichtstbijzijnde tankstation.

Peugeot Partner: de kleine bedrijfswagen met een uniek karakter

De Partner biedt veel waar voor je geld. Genoeg (lange) laadruimte, comfortabele stoelen, connectiviteit, een schrijftafeltje dat draaibaar is, opslagruimte en een uniek karakter. De Partner is hét hulpmiddel voor mobiliteit, imago (het design leent zich perfect voor bedrijfswagen-bestickering) en comfort. Ook lekker praktisch: materialen die goed schoon te houden zijn en een kleiner stuur voor meer beenruimte en de verbeterde ergonomie van de rijpositie.

Volkswagen Caddy: betrouwbaarheid in de vorm van een kleine bestelbus

Betrouwbare Duitse techniek, dat maakt de Caddy al jarenlang een populaire compacte bedrijfswagen. Deze Volkswagen staat al jarenlang in de lijstjes van beste kleine bedrijfswagens en dat is niet voor niets. Een trekgewicht van 1.500 kg, 102 pk en een laadvermogen tot 771 kg. De comfortabele stoelen en het gebruiksvriendelijke dashboard maken een positieve indruk. De Caddy heeft eigenlijk gewoon alles.

Ford Transit Connect: veel bedrijfswagen voor je geld

Met recht een bestseller te noemen. Een compacte bestelauto die bij velen bovenaan staat. Deze bedrijfswagen heeft alles waar je naar zoekt: duurzaam, comfortabel, zuinig, robuust en innovatie. Extra zuinig in het stadsverkeer door de start-stopfunctie en dankzij een Eco Mode-systeem dat zorgt voor maximaal 10% minder brandstofverbruik. Verkrijgbaar in twee lengtematen en een laadruimte van 2.900 of 3.600 liter. Let wel op: door het tussenschot dat de bestuurder meer beenruimte geeft, verlies je wel iets aan effectieve laadruimte in de hoogte. Meestal geen probleem, maar toch goed om te weten. Hoe dan ook is het veel auto voor je geld.

Onderweg en zin in iets lekkers? De Transit Connect doet de naam eer aan: met een spraakopdracht stuurt deze slimme, kleine bedrijfswagen je linea recta naar de eerste de beste eetgelegenheid.

Mercedes-Benz Citan

De ideale bestelwagen voor met name koeriersdiensten. Hoe meer je rijdt, hoe lager de kosten van deze bestseller worden. De Citan is verkrijgbaar in drie laadlengtes, tot 213 centimeter. Een groot voordeel! Ook staat de Citan bekend om de betrouwbaarheid — wat zeker voor een bedrijfswagen belangrijk is. Stilstaan met deze bestelbus gebeurt je niet snel. Nog een voordeel: het geavanceerde MBUX multimediasysteem. Navigeren en het afspelen van je eigen muziek gaat met hetzelfde gemak als een smartphone. Ook het trekvermogen is geen enkel probleem, met een aanhangergewicht van maximaal 1.500kg.

Al met al valt te concluderen dat de Citan een mooie, betrouwbare populaire bestelbus is en met recht het lijstje van beste kleine bedrijfswagens in 2022 afsluit.

Kleine bestelauto kopen?

Wil je een kleine bestelauto kopen die helemaal aan je wensen voldoet? Onze specialisten helpen je graag. Met advies op maat over de best passende kleine bedrijfswagen weet je zeker dat je met vertrouwen en plezier de weg op gaat.

Ontdek ons aanbod