Nieuwe regelgeving op komst voor bedrijfswagens, laat je adviseren tijdens onze bedrijfswagenshow! Klik hier voor meer informatie.
Op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei) zijn onze vestigingen gesloten. Onze online showroom is uiteraard wel geopend. Bekijk hier ons aanbod. 
  • Advies op maat
  • Ruime voorraad
  • Uitgebreide garantiemogelijkheden
 
De meest populaire merken elektrische bedrijfswagens
Inhoud

De meest populaire merken elektrische bedrijfswagens

Patricia
Door Patricia in Algemeen op 26  mei 2023
In de afgelopen jaren is de interesse in elektrische bedrijfswagens gegroeid. De elektrische bedrijfswagens zijn niet alleen milieuvriendelijk en duurzaam, maar ook kostenbesparend voor bedrijven op de lange termijn. Als gevolg hiervan hebben veel bekende automerken geïnvesteerd in de productie van elektrische bedrijfswagens, met een breed assortiment aan modellen die beschikbaar zijn voor verschillende bedrijfsbehoeften. In deze blog zullen we de meest populaire merken van elektrische bedrijfswagens onderzoeken en hun kenmerken en voordelen bespreken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van een elektrische bedrijfswagen.

 Elektrische bedrijfswagens van Mercedes


Mercedes-Benz biedt momenteel verschillende elektrische bedrijfswagens aan, waaronder de eSprinter en de eVito. De eSprinter is de elektrische variant van de Sprinter, een populaire bedrijfswagen die vaak wordt gebruikt voor transport en logistiek. De eSprinter heeft een actieradius van ongeveer 170 km en kan worden opgeladen in ongeveer zes uur.

De eVito is de elektrische versie van de Vito, een compactere bedrijfswagen die geschikt is voor stadsverkeer. De eVito heeft een actieradius van ongeveer 150 km en kan worden opgeladen in ongeveer zes uur. Beide bedrijfswagens zijn voorzien van een elektromotor en worden aangedreven door een lithium-ionbatterij. Ze hebben een laadvermogen van maximaal 1.015 kg en zijn beschikbaar in verschillende lengte- en hoogtevarianten, afhankelijk van de behoeften van de klant.

Daarnaast heb je nog de Mercedes-Benz EQV. De EQV is een volledig elektrische bedrijfswagen die is ontworpen voor het vervoer van personen en goederen. Het is een van de eerste volledig elektrische bedrijfswagens van Mercedes en biedt een rijbereik van tot wel 400 kilometer. Het voertuig is uitgerust met twee elektrische motoren, waarvan de ene aan de achteras is bevestigd en de ander aan de vooras. De EQV biedt een maximaal vermogen van 150 kW en een topsnelheid van 150 km/u.

 Mercedes-Benz biedt ook verschillende laadopties aan voor deze bedrijfswagens, waaronder een wandlader voor thuisgebruik en een snellaadoptie voor onderweg.


Elektrische bedrijfswagens van Peugeot


Peugeot biedt twee elektrische bedrijfswagens aan: de e-Partner en de e Expert. De e Partner is een compacte bedrijfswagen met een laadvermogen tot 800 kg en een actieradius van ongeveer 230 km. De e Expert is een grotere bedrijfswagen met een laadvermogen tot 1275 kg en dezelfde actieradius. Beide modellen zijn verkrijgbaar in verschillende lengte- en hoogtevarianten om aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen. Peugeot biedt ook verschillende laadopties aan, waaronder snellaadopties voor onderweg en wandladers voor thuisgebruik. Deze laadopties zorgen ervoor dat de bedrijfswagens snel en efficiënt kunnen worden opgeladen.

 De elektrische bedrijfswagens van Peugeot zijn niet alleen duurzaam en efficiënt, maar bieden ook financiële voordelen, zoals lagere brandstofkosten en belastingvoordelen. Bovendien kunnen gebruikers met deze bedrijfswagens bijdragen aan een beter milieu door hun CO2-uitstoot te verminderen.

 Als je op zoek bent naar een praktische en duurzame bedrijfswagen voor jouw bedrijf, dan zijn de elektrische bedrijfswagens van Peugeot zeker het overwegen waard.


Elektrische bedrijfswagens van Opel


Opel biedt twee elektrische bedrijfswagens aan: de Vivaro-e en de Combo-e. De Vivaro-e is een ruime bedrijfswagen met een laadvermogen tot 1275 kg en een actieradius van tot wel 330 km (WLTP). De Combo-e is een compactere bedrijfswagen met een laadvermogen tot 800 kg en een actieradius van tot wel 280 km (WLTP). Beide modellen zijn verkrijgbaar in verschillende lengte- en hoogtevarianten om aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen.

 Opel biedt ook verschillende laadopties aan, waaronder snellaadopties voor onderweg en wandladers voor thuisgebruik. Hierdoor kunnen de bedrijfswagens snel en efficiënt worden opgeladen. De elektrische bedrijfswagens van Opel zijn niet alleen duurzaam en efficiënt, maar bieden ook financiële voordelen, zoals lagere brandstofkosten en belastingvoordelen. Bovendien zijn deze bedrijfswagens zeer onderhoudsvriendelijk en hebben ze lagere onderhoudskosten dan conventionele bedrijfswagens.

 Als je op zoek bent naar een betrouwbare en duurzame bedrijfswagen voor jouw bedrijf, dan zijn de elektrische bedrijfswagens van Opel zeker het overwegen waard. Met hun ruime laadvermogen, lange actieradius en lage onderhoudskosten, zijn ze perfect geschikt voor zakelijke gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en duurzaam voertuig.


Andere populaire merken bedrijfswagens

Iveco


Iveco heeft een aantal elektrische bedrijfswagens ontwikkeld die perfect zijn voor ondernemers en bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Een van de elektrische bedrijfswagens van Iveco is de Daily Electric. Dit voertuig is volledig elektrisch aangedreven en biedt dezelfde uitstekende prestaties als de traditionele Daily. De Daily Electric heeft een actieradius tot 280 km en biedt een laadvermogen van maximaal 4.700 kg. Dit maakt het voertuig perfect voor ondernemers en bedrijven die vaak grote hoeveelheden goederen moeten vervoeren. Een andere elektrische bedrijfswagen van Iveco is de New Daily Electric. Dit voertuig is de nieuwste versie van de Daily Electric en biedt een nog betere actieradius van maximaal 280 km, afhankelijk van de configuratie. De New Daily Electric biedt ook een hoger laadvermogen tot maximaal 5.100 kg, waardoor het voertuig nog veelzijdiger is voor zakelijke klanten.

 Tot slot heeft Iveco ook de E-WAY-lijn van elektrische bedrijfswagens. Dit omvat de E-WAY Delivery, een compacte bestelwagen die ideaal is voor stedelijke gebieden, en de E-WAY Urban, een volledig elektrische stadsbus. Beide voertuigen bieden uitstekende prestaties en zijn ontworpen om efficiënt te werken, terwijl ze tegelijkertijd de ecologische voetafdruk verkleinen.

Volkswagen 


Volkswagen biedt een indrukwekkende reeks elektrische bedrijfswagens, waaronder de populaire e-Crafter, de eTransporter en de nieuwe ID. Buzz Cargo. Deze bedrijfswagens hebben een aanzienlijk bereik en zijn uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals slimme laadoplossingen en een elektrische aandrijflijn. Bovendien biedt Volkswagen verschillende opties, zoals lengte- en hoogtevarianten, laadruimte-indelingen en cabine-opties, om aan de specifieke behoeften van zakelijke gebruikers te voldoen. Met hun duurzaamheid, efficiëntie en geavanceerde functies zijn de elektrische bedrijfswagens van Volkswagen een ideale keuze voor zakelijke gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en milieuvriendelijk voertuig.

Ford bedrijfswagens


Ford is een autofabrikant die de afgelopen jaren grote stappen heeft gezet op het gebied van elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft verschillende elektrische bedrijfswagens ontwikkeld die perfect zijn voor ondernemers en bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Een van de elektrische bedrijfswagens van Ford is de Ford Transit Electric. Dit voertuig biedt dezelfde uitstekende prestaties als de traditionele Ford Transit, maar dan volledig elektrisch. De Transit Electric heeft een actieradius tot 350 km, afhankelijk van de configuratie. Daarnaast heeft hij een laadvermogen tot 1.616 kg, afhankelijk van de configuratie.

Een andere elektrische bedrijfswagen van Ford is de Ford E-Transit. Dit voertuig is gebaseerd op de populaire Ford Transit, maar dan met een volledig elektrische aandrijflijn. Met een actieradius van maximaal 350 km, een laadvermogen van maximaal 1.616 kg en de nieuwste technologieën en functies is de E-Transit perfect voor ondernemers die duurzaam willen rijden.

Ten slotte heeft Ford ook de Ford F-150 Lightning aangekondigd, een volledig elektrische pick-uptruck. Hoewel de F-150 Lightning niet specifiek als bedrijfswagen is ontworpen, is het een indrukwekkende optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een robuuste, betrouwbare en duurzame pick-uptruck.

Toyota bedrijfswagens


Toyota staat bekend om zijn betrouwbare en duurzame voertuigen, en de elektrische bedrijfswagens zijn daarop geen uitzondering. Ze bieden twee elektrische bedrijfswagens aan: de Toyota PROACE Electric en de Toyota PROACE City Electric.

De Toyota Proace Electric is een veelzijdige bedrijfswagen die geschikt is voor zowel goederenvervoer als personenvervoer. Het heeft een bereik van maximaal 230 km op een volledig opgeladen batterij en kan worden opgeladen in slechts 45 minuten met een snellader. De Proace Electric heeft een laadvermogen van maximaal 1.275 kg en een laadvolume van maximaal 6,1 m³, waardoor het perfect is voor het vervoeren van goederen.

De Toyota Proace City Electric is een compactere bedrijfswagen die ideaal is voor stadsverkeer en leveringen in smalle straten. Het heeft een bereik van maximaal 171 km op een volledig opgeladen batterij en kan worden opgeladen in slechts 30 minuten met een snellader. De Proace City Electric heeft een laadvermogen van maximaal 800 kg en een laadvolume van maximaal 4,3 m³, waardoor het geschikt is voor kleinere ladingen.



Neem contact met ons op