• Advies op maat
  • Ruime voorraad
  • Uitgebreide garantiemogelijkheden
 
De Mercedes-Benz-bakwagen is dé ideale meubelbak
Inhoud

De Mercedes-Benz-bakwagen is dé ideale meubelbak

Sander
Door Sander in Aankoopadvies op 26  januari 2022
Een meubelbak is een bedrijfswagen met een gesloten laadbak op een chassis. De Mercedes-bakwagen is dé ideale meubelbak, als je het ons vraagt. De Sprinter, zoals de Mercedes-bakwagen heet, is er met laadklep en zijdeur — ze zijn er ook zonder. Maar wat maakt de Mercedes-meubelbak nou zo ideaal?

Meer dan genoeg ruimte

De Mercedes-bakwagen is formidabel. Het laadruim is ruim 2 meter hoog, dus dat betekent dat de meeste mensen rechtop kunnen staan. Kies je voor de Sprinter zonder laadklep, dan is de lagere vloer handig en comfortabel bij het in- en uitladen. De cabine is trouwens ook lekker laag, dus geen zere knieën of halsbrekende toeren voor mensen die vaak in- en uitstappen, zoals pakketbezorgers.

Niet alleen voor de lading heb je meer dan genoeg ruimte — ook de werkplek voor de bestuurder is in alle opzichten groots. Erg functioneel: maar liefst 6 bekerhouders en drie grote opbergvakken. Boven het hoofd van de bestuurder nog eens twee grote vakken en de portieren bieden ook genoeg plek. Ga je voor een gloednieuwe Sprinter en het allerbeste? Een optie bij de Mercedes Sprinter-bakwagen is een uitgebreid verstelbare bestuurdersstoel, met verlengbare zitting. Daar houd je het met gemak een werkdag op vol.

Heel comfortabel

De stoelen zitten goed, vering die ervoor zorgt dat de Mercedes-bakwagen minder stuitert (en met een optie als vering met glasvezel versterkt kunststof is zelfs een hoge verkeersdrempel een feestje). De nieuwste Sprinters worden in Nederland optioneel met 9-traps automaat geleverd, met goed zicht dankzij grote buitenspiegels en connectiviteit die elke rit ontspannen maakt. Overigens trekt de Sprinter ook vrij vlot op, wat voor velen een pluspunt is.

Ideale laadklep

De Mercedes-bakwagen is er met en zonder laadklep. Zonder laadklep kan je meer gewicht laden, maar met laadklep spaar je je rug. Gebruik je de Mercedes-bakwagen in principe niet voor zware en/of grote spullen als meubels? Dan is een laadklep geen noodzaak. Gebruik je 'm wel als meubelbak? Dan is een Sprinter met laadklep slim. De klep is te bedienen met het kastje naast de klep of met een afstandsbediening.

Lees ook → alles over de bakwagen met laadklep voor rijbewijs B

In alle opzichten praktisch

Het interieur is functioneel: meer dan genoeg ruimte en dan ook nog eens makkelijk schoon te houden. Stevig kunststof en een rubberen vloerbedekking: makkelijker kan niet. Ook is de Mercedes-bakwagen voorzien van revolutionaire connectiviteit. Is het voor jou van belang dat anderen weten waar de meubelbak zich bevindt? Dankzij Mercedes PRO connect is het voor bijvoorbeeld de planner mogelijk de bakwagen te volgen en onder andere nieuwe bestemmingen in te voeren in het navigatiesysteem. File onderweg? Mercedes-Benz snapt hoe belangrijk efficiëntie is en zorgt ervoor dat PRO connect bij files direct alternatieve routes vindt om zo snel mogelijk op de plek van bestemming te komen. Lege tank? Met een (spraak)opdracht laat het systeem je zien waar het dichtstbijzijnde pompstation is.

Niet alleen gemak dient de mens, veiligheid is ook belangrijk in de Mercedes-bakwagen. Met een vermoeidheidsassistent, licht- en regensensor met Wet Wiper System, pech- en noodoproepsysteem, bandenspanningscontrolesysteem, dodehoekassistent met Rear Cross Traffic Assistant & Exit Warning en zijwindassistent ga je met een gerust hart de weg op.

Bekijk ons aanbod van de Mercedes Sprinter-bakwagen.