Nieuwe regelgeving op komst voor bedrijfswagens, laat je adviseren tijdens onze bedrijfswagenshow! Klik hier voor meer informatie.
Op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei) zijn onze vestigingen gesloten. Onze online showroom is uiteraard wel geopend. Bekijk hier ons aanbod. 
  • Advies op maat
  • Ruime voorraad
  • Uitgebreide garantiemogelijkheden
 
Wie mag met bedrijfswagen rijden
Inhoud

Wie mag met bedrijfswagen rijden

Patricia
Door Patricia in Algemeen op 06  augustus 2023

Wellicht een van de meest gestelde vragen over bedrijfswagens is wie er eigenlijk met de auto mag rijden. In de meeste gevallen is de hoofdbestuurder de werknemer aan wie de bedrijfswagen is toegewezen. Deze persoon wordt als verantwoordelijke beschouwd en staat geregistreerd als de primaire bestuurder. Vaak staat het de hoofdbestuurder echter vrij om andere werknemers of collega's met toestemming in de bedrijfswagen te laten rijden, bijvoorbeeld tijdens zakelijke reizen of als de wagen niet in gebruik is. Het is van cruciaal belang om de regels en voorschriften met betrekking tot het delen van de bedrijfswagen goed te begrijpen en vast te leggen om mogelijke juridische complicaties of verzekeringstechnische kwesties te voorkomen.


Bedrijfswagen kopen of leasen

Het kiezen tussen het kopen of leasen van een bedrijfswagen is een belangrijke overweging voor ondernemers. Bij het kopen van een bedrijfswagen is men direct eigenaar van het voertuig, wat flexibiliteit biedt in het gebruik, personalisatie en verkoop in de toekomst. Aan de andere kant biedt leasen lagere initiële kosten, onderhoud voordelen en belastingaftrek. Het hangt af van de financiële situatie, bedrijfsbehoeften en voorkeuren. Leasen kan voordeliger zijn voor bedrijven die regelmatig hun wagenpark willen vernieuwen, terwijl kopen beter kan passen bij bedrijven die langdurig gebruik van de wagens voor ogen hebben.

Voor wie is een bedrijfswagen?

Bedrijfswagens zijn niet beperkt tot specifieke branches of bedrijfstypen. Ze kunnen van onschatbare waarde zijn voor verschillende bedrijven en sectoren. Of het nu gaat om een bouwbedrijf dat materialen moet vervoeren, een sales team dat klanten bezoekt of een bezorgdienst die pakketten aflevert, een bedrijfswagen kan de productiviteit en efficiëntie verhogen. Het is vooral interessant voor bedrijven die regelmatig goederen moeten transporteren, medewerkers op verschillende locaties moeten laten werken of een professionele uitstraling willen uitdragen.

Wie mag in de bedrijfswagen rijden?

De toegang tot de bedrijfswagen is meestal voorbehouden aan medewerkers die daadwerkelijk bij het bedrijf werken. Afhankelijk van de interne regels en verzekeringseisen kan het echter ook mogelijk zijn om anderen, zoals partners of gezinsleden, met toestemming in de bedrijfswagen te laten rijden. Het is belangrijk om te onthouden dat de hoofdbestuurder nog steeds verantwoordelijk is voor het voertuig, zelfs als iemand anders ermee rijdt. Bedrijven moeten duidelijke richtlijnen opstellen voor wie de bedrijfswagen mag gebruiken en ervoor zorgen dat iedereen zich aan deze regels houdt.

Welke vergoedingen heb je recht op na een ongeluk in een bedrijfswagen?

Wanneer een ongeluk plaatsvindt met een bedrijfswagen, hebben de betrokkenen mogelijk recht op verschillende vergoedingen, afhankelijk van de verzekeringsdekking en de omstandigheden van het ongeval. In de meeste gevallen dekt de verzekering van het bedrijf de schade aan de bedrijfswagen en eventuele andere voertuigen die bij het ongeval betrokken zijn. Medische kosten en letsel vergoeding kunnen ook worden gedekt, zowel voor de bestuurder als voor andere betrokkenen. Het is van cruciaal belang dat werknemers weten welke stappen ze moeten ondernemen na een ongeluk, zoals het melden van het incident bij hun werkgever en het verzamelen van relevante informatie voor de verzekeringsclaim.

Een bedrijfswagen kopen of leasen bij Louwman Bedrijfswagens

Bij Louwman Bedrijfswagens bieden we een uitgebreid assortiment aan bedrijfswagens die perfect aansluiten op de behoeften van ondernemers. Of je nu een zelfstandige professional bent of een groeiend bedrijf runt, wij hebben een oplossing voor je mobiliteitsuitdagingen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze tussen het kopen of leasen van een bedrijfswagen. We begrijpen dat elke onderneming unieke eisen heeft en daarom bieden we flexibele financieringsmogelijkheden die aansluiten op jouw budget en bedrijfsdoelen. Bij Louwman Bedrijfswagens zorgen we niet alleen voor de verkoop of lease van de bedrijfswagen, maar ook voor het onderhoud en eventuele reparaties. Onze uitstekende after-sales service zorgt ervoor dat je bedrijfswagen altijd in topconditie blijft, zodat je zorgeloos de weg op kunt.

Neem vandaag nog contact met ons op of bezoek een van onze vestigingen om ons assortiment bedrijfswagens te ontdekken en te ervaren hoe Louwman Bedrijfswagens jouw mobiliteitspartner kan zijn.